Przekaż 1% podatku dochodowego od osób fizycznych za rok 2020 Stowarzyszeniu NOE

procent

Gostyńskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt NOE jest organizacją pożytku publicznego uprawnioną do otrzymania 1 % podatku dochodowego od osób fizycznych za rok 2020.

Wystarczy tylko wpisać w odpowiednich polach rocznego zeznania podatkowego nasz numeru KRS - 0000286069, a resztą zajmie się Państwa Urząd Skarbowy. Pozyskane środki przeznaczamy w całości na realną pomoc bezdomnym zwierzętom, poszukiwanie domów adopcyjnych w całej Polsce, leczenie zwierząt, działania interwencyjne i zakup karmy.Działamy na rzecz zwierząt od 2007 r. i jesteśmy organizacją pożytku publicznego od 2013 r.

Jeśli chcesz dowiedzieć się na jakie cele wydajemy zgromadzone środki zapoznaj się z obowiązkowymi dla organizacji pożytku publicznego sprawozdaniami  finansowymi i merytorycznymi, które zostały opublikowane w bazie sprawozdań organizacji pożytku publicznego na stronie Narodowego Instytutu Wolności (patrz).

Wszystkim, którzy przekazali 1% podatku w latach ubiegłych serdecznie dziękujemy w imieniu potrzebujących zwierząt.

Wesołych Świąt

życzeniaWszystkim Naszym Darczyńcom, Przyjaciołom i Wolontariuszom radosnych i błogosławionych Świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku 2021 w rodzinnej atmosferze, wśród przyjaciół i ukochanych zwierzaków życzy

Zarząd Gostyńskiego Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt „Noe”

Międzynarodowy Dzień Psa

20200622_1740581 lipca  to święto ustanowione w 2007 roku z inicjatywy czasopisma „Przyjaciel Pies”. Głównym założeniem tego dnia jest oddanie hołdu najlepszemu przyjacielowi człowieka oraz promowanie akcji mających mających na celu pomoc psom, które są bezdomne i potrzebujące.

PIES JEST JEDYNĄ ISTOTĄ NA  ZIEMI, KTÓRA KOCHA CIĘ BARDZIEJ NIŻ  SAMEGO SIEBIE  – Josh Billings

Przykładem tej niezwykłej psiej miłości jest książka Renaty Kamińskiej– Hektor, psia opowieść. Piękna historia o miłości zwierząt, przyjaźni i szczeniaku, który szukał szczęścia. Postać Hektora  pokazuje, że psy potrafią przejrzeć ludzkie wnętrze i – przeciwieństwem do ludzi – widzą nas takimi, jacy naprawdę  jesteśmy, nie zaś takimi , jakimi staramy się pokazać, przybierając rozmaite maski.

Książka  ”Hektor , psia opowieść to utwór o wartościach uniwersalnych,, przekazana językiem zrozumiałym dla dzieci. Jest  niezwykłą opowieścią również edukacyjną,  uczy szacunku do naszych braci mniejszych.

W  jednej z recenzji  dziewięcioletnia dziewczynka Georgia Craddock napisała:

Ta książka jest bardzo ekscytująca ze  smutnymi i szczęśliwymi momentami, nigdy nie wiedziałam, co będzie dalej. Bardzo podobało mi się zakończenie i cieszyłam się, że Hektor, Mini i Oskar mogą być razem. Poleciłabym tę książkę  każdemu dziecku, które tak samo jak ja ma obsesję na punkcie psów!

Miłośnicy zwierząt polecają  tę piękną psią historię ludziom  wrażliwym na psi los, wolontariuszom schronisk dla bezdomnych  psów.

Maria Plewa

Opublikowano Aktualności | Otagowano , , | Komentowanie nie jest możliwe

Książka „Hektor, psia opowieść” autorstwa Renaty Kamińskiej pod patonatem naszego Stowarzyszenie

Dog-Reading-BookRenata Kamińska od dziecka marzyła o wydaniu książki, z której zysk będzie mógł wesprzeć fundacje dla psów. Po latach marzenie mogło się spełnić i to w okresie ich święta – Dnia Psa. „Hektor, psia opowieść”, to poruszająca historia o tym, co naprawdę ważne w życiu. Opowieść rozpoczyna się w latach II wojny światowej. Fabuła przełamuje tabu trudnych tematów w literaturze dziecięcej.

„Głęboko wierzę, że psy, podobnie jak ludzie, mają osobowość i uczucia”. Ta myśl przyświecała Renacie Kamińskiej, autorce książki o szczenięcych perypetiach. „Hektor, psia opowieść”, to edukacyjna historia dla dzieci w wieku od 6 do 13 lat oraz wszystkich miłośników psów. Opowiada o miłości zwierząt, przyjaźni, poszukiwaniu prawdziwego domu i bezpieczeństwa na wielu etapach życia. To historia, dzięki której najmłodsi poznają to, co w życiu jest najcenniejsze. Opowieść pokazuje, jakimi wartościami powinniśmy kierować się w naszym życiu. Pokazane to jest z perspektywy  życia i przygód psa.

20200622_174706O wyjątkowości projektu świadczy zaangażowanie ludzi z różnych zakątków świata. Kolorowe ilustracje zostały zaprojektowane przez indonezyjskiego ilustratora Irfana Budi Harjo. Autorka skonsultowała się z psychologami i zebrała opinie od rodziców i dzieci, a także miłośników zwierząt z różnych stron świata. Współpracowała także ze znaną amerykańską redaktorką, Mary Kole.

Inicjatywę wsparło 11 organizacji, w tym 7 fundacji charytatywnych (zwierzęcych i dziecięcych). Wszystkich patronów można znaleźć na stronie projektu: https://www.hectorandfriends.com/pl/ .

Film promocyjny

Książkę wraz z autografem i darmowymi prezentami można zamówić w sprzedaży przedpremierowej od 1 czerwca na: https://www.hectorandfriends.com/pl/

ksiazka obrazek 1Oficjalna premiera planowana jest na 26 sierpnia.

Dzień Psa to święto, w którym szczególnie warto pomóc naszym mniejszym przyjaciołom. Zysk ze sprzedaży książki trafi do fundacji wspierających zwierzęta i dzieci:

Fundacje zwierzęce: Centaurus, Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Celestynowie, Gostyńskie Stowarzyszenie Noe, Fundacja na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt Mondo CANE, Besant Memorial Animal Dispensary w Indiach.

Fundacje dziecięce: One Day, Lepszy Świat

Media: Magazyn Vege, Magazyn Dzieci

Kontakt:

Pozdrawiam,

Renata Kamińska

Opublikowano Aktualności, Bez kategorii | Otagowano , , | Komentowanie nie jest możliwe

Wesołego Aleluja!

Aby Zmartwychwstały Chrystus
obudził w nas to, co jeszcze uśpione,
ożywił to, co już martwe;
niech światło Jego słowa
prowadzi nas przez życie do wieczności.
Radosnych Świąt w rodzinnym gronie, wraz z psimi i kocimi towarzyszami

życzy

Gostyńskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt „Noe”

Opublikowano Aktualności | Komentowanie nie jest możliwe

Gostyńskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierzat „Noe” zaprasza dzieci na Bal Karnawałowy „Baw się z nami i kotkami” 9 lutego do Gostyńskiego Ośrodka Kultury „Hutnik”

koci_balik (566x800)

Opublikowano Aktualności | Komentowanie nie jest możliwe

Przekaż 1% podatku dochodowego od osób fizycznych za rok 2019 Stowarzyszeniu NOE

procent

Gostyńskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt NOE jest organizacją pożytku publicznego uprawnioną do otrzymania 1 % podatku dochodowego od osób fizycznych za rok 2019.

Opublikowano Aktualności, Bez kategorii | Otagowano | Komentowanie nie jest możliwe

Życzenia

MuminWszystkim Naszym Darczyńcom, Przyjaciołom i Wolontariuszom zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku 2020 w rodzinnej atmosferze, wśród przyjaciół i ukochanych zwierzaków życzy

Zarząd Gostyńskiego Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt „Noe”

Opublikowano Aktualności | Komentowanie nie jest możliwe

Wolontariusze Stowarzyszenia świętowali w dniu 5 grudnia 2019 r.

dzień wolontariusza 2019 (4)W Międzynarodowym Dniu Wolontariusza w imieniu zarządu Stowarzyszenia NOE dziękujemy wszystkim naszym wolontariuszom za Wasz trud i bezinteresowna pracę. Jesteśmy wdzięczni, że zawsze możemy na Was liczyć.To dzięki Wam pomogliśmy tylu zwierzakom.To dzięki Wam zaopiekowane są koty miejskie, prowadzona jest ich sterylizacja i leczenie, wyprowadzane są regularnie psy w schroniskach w Dalabuszkach i Smogorzewie, prowadzone są zbiórki karmy i prelekcje dla dzieci w szkołach i przedszkolach. Dziękujemy, że z nami jesteście.
Bardzo dziękujemy Aleksandrze i Maciejowi Gerowskim INKa studio za zaprojektowanie kalendarzy oraz wszelkie prace graficzne wykonywane dla naszego Stowarzyszenia. Dziękujemy za współpracę państwu Sylwii i Janowi Meisnerowskim, Marii Klonowskiej Novawet gabinet weterynaryjny, Przychodni dla zwierząt Koala z Leszna, Natalii Chojnackiej z Psitulanka fryzjer dla psów i hotel za przepiękne metamorfozy naszych podopiecznych. Dziękujemy Pani Aleksandrze Adamczak i Stanisławowi Szymkiewiczowi za przepiękny mural na budynku schroniska. Dziękujemy naszym pracownikom schroniska: Aleksandrze Gerowskiej, Marcie Gron, Dorocie Polnej, Panu Geniowi z Dyrektorem Marcinem Krawcem na czele za wspaniałą współpracę i poświęcenie na rzecz bezdomnych zwierząt. Dziękujemy naszym wspaniałym wolontariuszom, to dziś Wasze święto.

Alicja Jerszyńska

Edmund dla wolontariuszki Stowarzyszenia

Jonna (1)Z okazji Międzynarodowego Dnia Wolontariusza co roku w grudniu na Gali Wolontariusza Roku Powiatu Gostyńskiego „Edmundy” wręczane są statuetki dla najbardziej zasłużonych wolontariuszy. W tym roku tą prestiżową nagrodę otrzymała nasza wolontariuszka Joanna Naskręt.

Nie mamy wątpliwości, że ta statuetka trafiła w odpowiednie ręce. Asia od lat całym sercem oddana jest pracy na rzecz zwierząt. Zaangażowała się w pracę schronisk w Dalabuszkach oraz w Smogorzewie. Uratowała również wiele zwierząt, które przeszły przez jej dom zanim trafiły do domów adopcyjnych. Pracuje nieodpłatnie trzecią kadencję w zarządzie Gostyńskiego Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt „NOE”.  Angażuje się we wszystkie medialne akcje na rzecz zwierząt  oraz w akcję sterylizacji kotów, która jest najskuteczniejszym sposobem walki z ich bezdomnością. Jednocześnie Asia to miła koleżanka, na którą zawsze można liczyć.

Gratulujemy Pani Joanno.

Opublikowano Aktualności, Bez kategorii | Komentowanie nie jest możliwe